***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! От БСП: демократите имат „фетиш към рязането на глави“. Столичната община призоваха хората да ползват градския транспорт


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 21 декември   

 

Днес качеството на въздуха над София не е толкоз лошo, какъв брой беше през вчерашния ден. 

Това заяви кметът на София Васил Терзиев във Facebook страницата си. Той добавя, че сега равнищата на фините прахови частици (ФПЧ) са в нормата съвсем на всички места поради по-добрите метеорологични условия, повдигането на мъглите и вятъра, който способства за навлизането на чист въздух над града.

***

„ Държавата поема ангажимент за дефинитивно осъществяване от началото до края на този план. Ангажимент за това има Министерски съвет като висш орган на изпълнителната власт. Сега конкретизирахме по какъв начин Народното събрание вижда осъществяването на този ангажимент ", обобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

***

От парламентарната група на Българска социалистическа партия сигнализираха медии в Народното събрание, че представители на „ Да, България “ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена фотография на Паметника на Съветската войска.

***

Четирима души, измежду които обвинен като гарант, са били арестувани от Министерство на вътрешните работи по следствието за убийството на Алексей Петров, написа “24 часа ”. Това се е случило скоро след разстрела на 16 август т.г. Те обаче са освободени без обвинявания, тъй като не е имало задоволително доказателства.

***

Заместник-кметът на Столичната община по направление “Социални действия и интеграция на хора с увреждания ” - Надежда Бачева, стартира самодейност за обезпечаване на храна и топли питиета за хората без заслон, които отхвърлят да бъдат настанени в общинските центрове за краткотрайно настаняване.

***

Безплатно ще паркират жителите и гостите на София в празничните дни.

По време на коледните и новогодишни дни, синя и зелена зона няма да има в интервала от 23 декември до 27 декември.

Безплатно ще можем да паркираме и от 30 декември до 1 януари 2024 година в центъра на София.

***

Новото полско държавно управление, ръководено от Доналд Туск, ползва промени в държавните медии, които са равносилни на " безредица ". Това съобщи президентът на страната Анджей Дуда, представен от " Ройтерс ".

***

Президентът на Аржентина Хавиер Милей разгласи изключително състояние в стопанската система, опазването на здравето и обществената сфера до 31 декември 2025 година.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР